Rubriky: Naše příběhy, Speciální potřeby, Zpřístupnění

Kolem dokola thumbnail

Během dvou let společného soužití s iPadem jsme vyzkoušeli tři druhy uchycení iPadu k vozíku Jakuba.

Na co jsme přišli ? O to se právě rádi rozdělíme.

Na prvním obrázku je univerzální plexisklový stolek, který se nasouvá na madla vozíku. Výborná údržba, příjemný zvýšený rantl, bohužel docela krátká životnost, zvláště při denním používání. Vydržel nám asi třičtvrtě roku. Rozlámal se v oblasti nasouvání na madla vozíku. Cena kolem dvou tisíc.

image

Ipad se dal podložit neklouzavou podložkou, ale žádné jiné pevné uchycení, třeba i z důvodu základní bezpečnosti ( možnosti odcizení) nebylo možné.

Druhá volba ( obrázek dvě) působil prakticky neprůstřelně. Fantastický obal Joy aXtion Pro iPad ( 2430,- ) a držák na invalidní vozík Joy Mag Connect 2840 ,- ( obojí obchod 24U), který se našrouboval přímo do obalu. Obal nerozbitný, voděodolný, vše pevně a dobře usazené, možnost iPad zcizit velmi ztížená.Drobnou vadou na kráse je takový „zahuhlaný“ a slabší zvuk, kterým iPad po zasazení disponuje.

image

Jakub je spastik, volní pohyb horních končetin je mimořádně ztížený, podcenili jsme též dyskineze HK, kdy končetiny o iPad v prostoru jakoby zakopávají a nejsou schopny se na něj trefit, nanejvýš chytit, velkou silou přitáhnout a kupodivu i vypnout ) citlivé místo vlevo nahoře), čímž nás samozřejmě všechny převezl :-)

Do třetice všeho dobrého opět stolek, výrobce INSPO rehatechnik Teplice – Tomáš Leden. Firma se specializuje na výrobu ortéz pro sed a ze stejného materiálu ( pěnový polypropylen) je vyroben velice lehký přenosný stolek, do kterého se ipad zasadí i s obalem Supershell (pro iPad 4). Povrch stolku je z mikroplyše, stolek leží na klínu vozíku a na madlech, vzadu je uchycen pomocí dlouhého suchého zipu, který prakticky vozík zezadu obepíná. Displej je v úrovni zbylé plochy stolku. Cena stolku devět stovek, kontaktní údaje firmy lehce dohledatelné na webu.

držák na iPad rehatechnik

Za nás velká spokojenost. Je to jednoduché, funkční, praktické, relativně levné, nerozbitné, obal se dá přepotáhnout. Pokud iPad
potřebuji na chvíli rychle schovat, prostě stolek otočím hlavou dolů.

  • IVa.J 11.Únor 2016 13:31

    Skvělá recenze z praxe, včetně fotodokumentace. Tomu říkám značka ideál :)
    Takoví se rozhodně bude hodit mnoha dalším uživatelům. Děkuji!