Rubriky: Články, Kreativita, Praxe, Školní předměty, Speciální potřeby

TouchCast – je libo být reportérem? thumbnail

Dnes jsme v řečové výchově vyzkoušeli aplikaci TouchCast. Aplikace, byť to tak na první pohled nevypadá, slouží perfektně k rozvoji slovní zásoby a rozvoji samostatného mluveného projevu. O aplikaci se dočtete také v tomto článku Markéty Č.. Aplikace funguje jako jedno velké televizní studio, které umožňuje vytvářet televizní reportáže, nebo třeba recenze. Ale možností je mnoho, záleží na fantazii. Dá se použít širokým způsobem. My jsme si vyzkoušeli natočit vlastní mini recenzi. Protože nám iPady skvěle slouží ve výuce i ve volném čase, bylo zadání velmi jednoduché: „Jaká je tvá oblíbená hra/aplikace a proč?“ Žáci dostali prostor samostatného projevu. Někdo se styděl, jiný zase nevěděl, co říct, nebo potřeboval trošku popostrčit. Finální videa vznikla po mnoha pokusech, ale myslím, že se nám povedla. 

Doporučuji všem vyzkoušet. Při nahrávání jsme si užili dost srandy. Klasické nahrávání na kameru je úplně něco jiného, než když se žák přímo při nahrávce vidí. a pozoruje se…

 

  • LenkaRi 28.Leden 2014 19:22

    Tady je krásně vidět, že i aplikaci, na první pohled pro „speciální děti“ náročnou, jde využít se skvělými výsledky a že důležitější než cíl bývá často proces tvorby… Ale muselo to dát práci :) GRATULUJI REPORTÉRŮM!

  • Markéta Čonková 28.Leden 2014 19:23

    Super! Jsem moc ráda, že jsem Vám inspirativně posloužila. Tak to má být.

  • Markéta Čonková 28.Leden 2014 19:26

    Jinak souhlasím, že okamžitá zpětná vazba, kterou aplikace poskytuje, je k nezaplacení.

  • Vojtěch Gybas 28.Leden 2014 20:14

    Lenka: prace to byla, nejhezci na tom je pozorovat decka, jak to prozivaji, snazi se a soustredi, aby neudelali chybu. :-)
    Marketa: to jeste pouzijeme, uz mam dalsi napady. :-)

    • Markéta Čonková 4.Únor 2014 13:45

      Podělíte se se mnou o nápady? :-)

  • slavahora 29.Leden 2014 22:29

    Zdravím účinkující ve všech klipech, líbí se mi jejich odvaha. Všechno se určitě nepodařilo, ale to ví jen oni. Já to vnímám jako velký úspěch. Díky.