Rubriky: Inspirace, Komunikace, Kreativita, Praxe

Srdíčko, srdce thumbnail

V naší škole se nejen učíme, ale snažíme se i pomáhat těm, kteří neměli takové štěstí jako my a něco je v životě trápí.

A tak pravidelně pořádáme bleší trh – to aby nemocnice mohla zpříjemnit život dětem, které tam musí ležet. Obvykle se dostane i na opuštěné pejsky.

Sbíráme víčka od PET lahví –  výtěžek jde na konto pro vážně nemocnou Rebeku a Kačenku.

Pomáháme při Tříkrálové sbírce, Květinovém dni i v projektu Život dětem.

Tentokrát jsme byli osloveni, jestli bychom udělali radost dětem a maminkám nemocným rakovinou. A tak děti z celé školy vyrábějí srdíčka, která ozdobí strom 16. května v Poděbradech. Koná se tam Run for help a naše přání od srdíčka odtamtud poputují přímo do rukou marodů. Moc si přejeme, aby jim přinesly alespoň kapku radosti a dobré nálady, kterou potřebují, aby se vítězně poprali s ošklivou nemocí.

A protože všechno souvisí se vším, srdíčka jsme nejen malovali,ale o srdci a lidech jsme si také povídali. Použili jsme skvělou iPadí aplikaci HeartCam, abychom zkontrolovali stav toho „našeho“.

Už také víme, co znamená, když má někdo srdce na dlani. Zjišťovali jsme, co je pro koho srdeční záležitost. Srdce z kamene u nás nikdo nemá, zato srdce na pravém místě ano. Čas od času nám spadne kámen ze srdce a občas máme co na srdci, to na jazyku. No a  vám posíláme srdečný pozdrav v našem videu.