Rubriky: Kreativita, Média, Praxe, Všeobecný rozvoj

Encyklopedie jarních rostlin thumbnail

S přicházejícím jarem jsme se rozhodli v rámci eTwinningového projektu, ve kterém spolupracujeme s mateřskou školou na Slovensku, vytvořit digitální encyklopedii jarních rostlin.

Na našich vycházkách v okolí školky jsme fotili kvetoucí jarní rostliny a také se zapojili někteří rodiče Medvídků a posílali fotky rostlin, které pořídili na jarních výletech se svými dětmi.

Medvídci pracovali ve skupinách podle druhů rostlin, které jsme „nasbírali“. Každá skupina svou rostlinu namalovala a naučila se k jejímu názvu básničku, aby ji kamarádi na Slovensku uměli zařadit, když ještě neumí číst, stejně jako Medvídci.

K vytvoření naší digitální encyklopedie nám opět pomohl iPad a jeho fotoaparát a aplikace iMovie. Titulní a závěrečnou stránku jsme vytvořili v aplikaci Phoster. Jednotlivé rostliny a jejich koláže s popisky názvů byly vytvořeny v aplikaci Camly.

Náš jarní projekt byl úspěšný. Děti se touto formou naučily orientovat v jarních rostlinách, umějí je roztřídit podle názvů a konečný výsledek naší práce přinesl nadšení a radost:-).