Rubriky: Články, Komunikace, Speciální potřeby, Všeobecný rozvoj

ChoiceWorks Calendar thumbnail

Už delší dobu pokukuju po kalendáři pro Miky – jednoduchém a přehledném, aby se v něm vyznala. S událostmi ve formě obrázků/ikon, protože číst dcerka neumí. S možností přidat si a namluvit obrázky, které zná a kterým rozumí.  S českými názvy měsíců, se zámkem editace, protože je to zvědavka obecná a nechápe, že si svým vrtáním se v aplikacích obsah rozhraboší , tak ho tam pak nenajde…. Ideálně s možností zálohování….

A je tu :) Našla jsem ho :) Mrknul na mě, když jsem už jen tak zkusila, jestli se něco nového neurodilo. Pro nás hvězda mezi kalendáři. Choiceworks Calendar.  Pro naše potřeby stejně fantastický, jako Pictello mezi zážitkovými deníky a Go Talk v AAK. Okamžitě stahuju, napnutá jak špagátek…. Umí toho daleko více, než jsem čekala. Hurá, Miky, máme naprosto dokonalý kalendář a denní režim v jednom

Co umí?

–          Pro více dětí/uživatelů (pro děti jsem udělala kalendář se společnými rodinnými událostmi , zálohovala, stáhla, přejmenovala a do obou pak přidala další události, které už mají rozdílné.

–          Obrázky v aplikaci jde přepsat a přemluvit, jdou přidávat vlastní

–          Zámek editace (škoda, že nejde zaheslovat)

–          Zobrazení měsíc, týden, den + tlačítko Today (tyto možnosti v AJ)

–          Zálohování  (mě se povedla jen záloha do aplikace, mail mi nepřišel L (aplikace je novinka, tak snad bude ošetřeno v další verzi. Je také možné, že je to tím, že nemáme staženou poslední verzi OS)

–          Přehlednost – dny uplynulé jsou tmavší barvou přeškrtnuty, zobrazuje se žlutý rámeček okolo aktuálního/vybraného dne. Návaznost měsíců-minulý a příští podbarven tmavě

–          K jednomu dni jde přidat více událostí/obrázků, všechny při doteku mluví.

–          Ke každé události můžete přidat čas, kdy začíná a dobu průběhu (funguje tedy i jako časovátko)

–          Jednotlivé události/činnosti jde v denním náhledu přesunout do pravého sloupce jako splněné – zobrazí se zaškrtávátko, viditelné i v týdením a měsíčním kalendáři.

–          Opakované události – mě se bohužel nepovedlo zprovoznit L Chyba aplikace?, která bude v další verzi opravena, nebo náš nezaktualizovaný OS)

–          Miky očarovala funkce „Za kolik dní to bude?“, která odpočítává, kolik dní zbývá do té které události –vizuálně  a hlasem (anglicky).

denní režim

denní režim

editace obrázku

editace obrázku

editace obrázku

editace obrázku

měsíc

měsíc

přidat událost

přidat událost

týden

týden

za kolik dní

za kolik dní