Rubriky: Komunikace, Kreativita, Média, Praxe, Speciální potřeby

Kolem dokola thumbnail

858008Pictello – zážitkový deník
Už dlouho jsem pro Miky hledala aplikaci vhodnou na příhodník, kuchařku…(vložení vlastních fotek, namluvení, více řádek textu, editační zámek, ideálně možnost více složek)
Zkoušely jsme kde co, ale stále to nebylo to pravé. Album Manager & Photo Diary HD, který jsme používaly na příhodník, je výborná aplikace, bohužel dost složitá. Miky se v ní ztrácela a navíc celkem pravidelně přehrávala namluvené texty…
Objevila jsem Picello a jsme obě nadšené. Splňuje vše, co jsme potřebovaly, a přitom je aplikace dokonale jednoduchá.

0

Jednotlivé vytvořené příběhy můžete editovat, mazat, přesouvat v rámci složky i mezi složkami. U textů lze měnit font. Můžete si vybrat z několika druhů přechodů. Namluvit můžete buď sami, nebo použít vestavěné syntetické hlasy – pro češtinu je k dispozici Eliška. Zámek editace najdete v nastavení iPadu.

1_slo_ky2b

Já potřebuji přidat další příběh do příhodníku – na spodním okraji mám na výběr, zda chci přidat příběh, nebo složku.

3a

Vyplním název příběhu, přidám fotku, namluvím – tlač. record, record sound. Nahrávku uložím symboly na spodním okraji stránky a nahoře uložím celou stránku.

4a

Každou již vytvořenou stránku si mohu prohlédnout – preview page and sound. Tlačítkem + dole přidávám postupně další stránky.

5 7

Syntetické hlasy:

V nastavení aplikace si vyberte a stáhněte hlas: Voice Download Manager a pak Download More Voices.

IMG_0806

Při editaci příběhu zaškrtněte v záložce Voice vybraný hlas. V záložce Speak máte možnost vybrat si, co bude syntetický hlas číst – titulku, horní panel, spodní panel nebo jiný, vlastní text.

IMG_0805

Miky umí přečíst jen slova, která má natrénovaná v globálním čtení. Čtení nahlas jí moc nebaví, vyrábím jí tedy v této aplikaci i jednu složku na čtení. Přečte krátký text v horním panelu, ťukne na medvěda a „Eliška“ jí pak přečte spodní panel :-)

Vytvořené příběhy mohou být sdíleny s ostatními uživateli Pictello prostřednictvím účtu, který si zdarma vytvoříte na serveru Pictello (nebo prostřednictvím iTunes). Ostatním se příběh dá poslat jako PDF soubor. Návod, jak na to je zde http://goo.gl/qNiwl, Lenka