Rubriky: Články, Speciální potřeby, Zpřístupnění

SuperShell vs. Gripcase + crash test video thumbnail

Jelikož používáme při práci s iPady ochranné obaly SuperShell a Gripcase, pokusil jsem se v krátkosti shrnout výhody a nevýhody obou z nich. Úvodem je zapotřebí říct, že oba obaly jsou vyrobené z unikátní pěny, která iPad dobře chrání,  oba obaly lze zakoupit u firmy 24u.cz, oba za 800 Kč, oba mají otvory na důležité ovládací prvky, ale přesto se oba v něčem liší.

Výhody SuperShellu působí robustně, uživatel má větší pocit ochrany svého iPadu, výborný otvor pro reproduktor, zvuk neztrácí nic ze své výborné kvality, dobře se drží v ruce, dává opravdu dobrý pocit bezpečí a ochrany iPadu.

Nevýhody SuperShellu – tlačítka pro vypnutí a hlasitost se hůře mačkají, ale zase jsou chráněna (výhoda i nevýhoda, musí každý posoudit sám), otvor pro nabíječku a USB je příliš šitý „na míru“ – iPad se špatně připojuje  a káblík se špatně vytahuje zpět (subjektivní pocit – sám čekám, kdy ho utrhnu a vydělávat iPad z pouzdra při každém nabíjení se mi nechce).

Výhody Gripcase – ergonomické rozvržení pro výborný úchop dlaní – pokud žák dlaní iPad v Gripcase uchopí, nemůže mu iPad spadnout. Otvor pro nabíječku a USB je volný – pro nás lepší a rychlejší přístup, taktéž vypínací tlačítko a ovladače hlasitosti jsou volné – lepší manipulace (opět subjektivní – pro někoho výhoda, pro někoho nevýhoda). Velkou výhodou je možnost dokoupení stojánku, do kterého iPad v obalu Gripcase můžeme postavit nebo položit, přičemž nemusíme myslet na to, zda žák umí iPad v Gripcase uchopit.

Nevýhody Gripcase – nepůsobí příliš bezpečně při prvním pohledu oproti SuperShellu a již zmíněné odkrytí ovládacích tlačítek (někomu vyhovuje, někomu ne).

SHRNUTÍ

Osobně to vidím na remízu, záleží opravdu na koncovém uživateli, který z obalů si pro svůj iPad pořídí. Tak či tak je koupě opravdu velmi vhodná, oba dokáží iPad při pádu velmi dobře ochránit. Našim žákům, až na jednoho, je zcela jedno, s jakým iPadem a v jakém obalu pracují. Kromě Davida. Ten se vyhranil pro Gripcase. Dobře se mu drží a vzhledem k tomu, že má zrakové potíže, se cítí lépe, když může iPad pořádně uchopit. Při pohybu má větší pocit jistoty, že mu iPad nevyklouzne…

Podívejte se na Crash test video natočené v naší třídě.

IMG_0603 IMG_0604 IMG_0605 IMG_0606 IMG_0607
  • Helena Havrilová 12.Listopad 2013 8:26

    Máme modry Gripcase a jsme s nim velmi spokojeny. Další klad je podle mě to, ze zadní strana není úplne zacelena, kvůli přehřátí. Koupili jsme ho hlavně kvůli uchytum, už se tolik nebojime když ho malej přenáší.

  • IVa.J 12.Listopad 2013 17:53

    Tak Crash test jsme tu ještě neměli! Tleskám všem zúčastněným, protože nic nepřesvědčí tak jako skutečný důkaz. Myslím, že Vaše srovnání může být užitečné pro všechny, kteří váhají jaký obal je pro jejich dítě/žáka (iPad :-)) vhodný. Mnoho pozdravů do Bruntálu!

    • Vojtěch Gybas 12.Listopad 2013 18:33

      Ivo, zdravím Vás. Uprímně – trochu jsem měl strach a s žaků byl ochotný jen jeden, ostatním to bylo líto :-) Ale dobře to dopadlo. Zdravím do Poděbrad.

  • Alena Žabková 3.Leden 2014 8:03

    Ja mám obal Griffin, veľmi dobe chráni celý iPad i dotykovu plochu, je trosku objemnejší ale to deťom a ani mne nevadí. Odporúčam pri živších deťoch a pri slabej motorike. Chráni proti mechanickému poškodeniu pádom a aj proti tekutinám (sliny, mokré ruky a pod.) žabka