Rubriky: Články, Soc./Zdrav oblast, Speciální potřeby, Začínáme, Zpřístupnění

Kolem dokola thumbnail

Objevila jsem pomůcku (nenapadá mě jiný název, než ten v titulku :)), vhodnou pro děti s těžším tělesným postižením, pro které je náročné „strefit se“ přesně do obrázku v (komunikační) aplikaci. Jedná se o plastový rámeček s otvory přesně podle aplikací, kde si můžete zvolit počet výřezů v sloupci i řádku. Tato na obrázku je určena přímo pro aplikaci GoTalk No a stojí 24 dolarů. Přehled mřížek pro GoTalk najdete tady. Mřížky jsou upevněné pomocí popruhů a přísavek a je potřeba vzít do úvahy, počet mřížek v tabulce, používání nebo nepoužívání komunikačního řádku i volbu obalu a podle toho specifikovat objednávku. V případě vašeho zájmu jsme schopni s výběrem i objednávkou pomoci. Možná by to mohl být i nápad pro nějakého našeho výrobce.

ScreenShot057

 

Nabízím ale ještě vychytávku z blogu jedné americké maminky, která pro svou holčičku vymyslela podobnou mřížku, slepenou zřejmě z tyčinek do tavné pistole :). Kdybyste to někdo vyzkoušel, dejte určitě vědět.

6244876555_be6931cfff_z

A varianta možná úplně nejjednodušší….Tatínek našeho žáčka přišel s nápadem ustřižených konců prstových rukavic. Plocha iPadu nereaguje na dotek látky, takže se i takto dá eliminovat nechtěný dotek. Dovedu si představit, že šikovní čeští tatínkové nebo maminky přijdou ještě na další možnosti usnadnění pro konkrétní problémy svých dětí.