Rubriky: Kreativita, Praxe, Všeobecný rozvoj

Sdílení prázdninových zážitků thumbnail

V závěru školního roku 2014/2015 jsem se se svými třeťáky domluvila, že si budeme o prázdninách posílat pohledy. Domluva zněla, že každý pošle pohled paní učitelce a paní učitelka zase pošle pohled každému žákovi. A abychom si to trošku okořenili, podmínkou bylo, že v textu musí být obsažena minimálně tři vyjmenovaná slova :-) A tak mi o prázdninách chodily pohledy z Moravy, ze ZOO, z Chorvatska, z Paříže, z Benátek, ve kterých se psalo o dědečkovi s bolavým lýtkem, o sýrové pomazánce či o třpytivé vodě :-)

Na konci školního roku 2015/2016 přišly děti samy s návrhem vkládat fotky a videa z prázdnin do Seesaw. S aplikací jsme pracovali celý rok, takže ovládat ji už umí perfektně. Byla jsem z takového návrhu nadšena a všichni jsme se těšili, jak to bude vypadat. Opět jsem přidala podmínku, že každý musí vloženou fotku opatřit komentářem, větou či krátkým odstavcem, ve kterém ostatním sdělí, z jakého místa fotka je a případně další informace nebo zajímavosti.

2.7. prásk: první dva příspěvky, 3.7. prásk: další čtyři příspěvky. Nápad se rozjel opravdu od první chvíle a já jsem skákala do stropu, když jsme u fotek začali vést nejrůznější diskuze. Někdo vyfotil na procházce jakousi věž, která ho zaujala, a já jsem na internetu vypátrala, že se jedná o zvonici, která je součástí velmi zajímavého dřevěného kostela a vložila jsem fotku jeho interiéru, všichni žasli!

image(4)

Už teď jsem zvědavá, co vymyslíme v červnu 2017!

  • LenkaRi 31.Srpen 2016 19:26

    Díky za perfektní článek na konec prázdnin, Terezo. Vy se těšíte, co vymyslíte v červnu 2017, ale já jsem přesvědčená, že v průběhu roku toho bude daleko víc :). S takovými žáky a vaším nadšením to půjde samo a já se těším, že si to tady přečteme. Přeji inspirativní školní rok vám i všem našim čtenářům!