Rubriky: Praxe, Speciální potřeby, Všeobecný rozvoj

Nakupujeme virtuálně i v reálu thumbnail

Tematické hry jsou skvělou metodou pro rozvíjení mnoha dovedností. Asi všichni jsme si někdy v dětství hráli na obchod. Aplikace Storest  umožňuje nakupování v čistě virtuální podobě v iPadu, ale po vytištění „zboží“ také v reálné formě. Stejně jako další aplikace tohoto vývojáře (Foldify) tak propojuje virtuální svět s reálným životem a přenáší hru i mimo displej iPadu.

Stores

Každé zboží je opatřeno čárovým kódem a pomocí předního fotoaparátu kamery je skenováno jako ve skutečném obchodě. V obou módech tak můžeme procvičovat nejen sociální dovednosti, rozvoj slovní zásoby a komunikaci, ale i matematické operace a počítání s penězi. Fungování aplikace je dobře vidět v následujícím videu.

Storest from Pixle on Vimeo.

 Vyzkoušeli jsme obě formy. Pro počítání s penězi a matematické operace je asi lepší digitální verze, jak je vidět z obrázku, děti musí přesně odpočítat bankovky a mince podle účtenky, případně zaokrouhlit podle peněz, které má k dispozici.

Peníze

S reálným obchodem je větší zábava a nabízí více příležitostí pro skupinovou hru a rozvoj komunikace. Opravdické skenování zboží je velká motivace pro to stát se pokladní, ale rolí se nabízí víc. Měli jsme doplňovače zboží, hlášení o slevách a výhodných nákupech, ostrahu i bankéře :).

image

Pro mladší žáky a speciální školy je výhodou i část sortimentu s nízkou cenou (do 10), malé položky jsou vhodné i pro procvičování násobilky (mrkev 4 kč, kolik stojí 6 mrkví). Stříhání vytištěných položek a třídění zboží podle sortimentu procvičí jemnou motoriku i slovní zásobu, pokud si vytvoříte nákupní seznamy nebo recepty se seznamem potřebných položek, využijete i pro čtení s porozuměním. Kreslený seznam umožní zapojení i dětem, které nečtou.

Za 2,99 Eura docela dost možností, že :), vyzkoušejte a dejte vědět, jak to u vás funguje. Více k sociální matematice.

  • LenkaRi 24.Leden 2016 0:00
  • Daniela Surá 16.Březen 2016 18:38

    Dobrý den, mohla bych se zeptat jak vytisknout nebo stáhnout věci k nakupování v aplikaci Storest? Nemám možnost tiskárny,kde bych to vytiskla přímo z iPadu a když označím obálku hlásí mi to něco o emailu,a nevím co s tím. Děkuju za odpověď.

  • LenkaRi 16.Březen 2016 22:41

    Abyste si to mohla poslat, je potřeba mít v iPadu nastavený e-mail. Po kliknutí na obálku se objeví výzva typu „přejeďte dvěma prsty doprava“(rodičovská pojistka) a potom PDF soubor rovnou skočí do těla e-mailu. Kdyby se nedařilo, pošlete screen toho, co se vám na obrazovce objevuje a vyřešíme to :)

  • Daniela Surá 17.Březen 2016 16:15

    Omlouvám se,ale můžu se zeptat jak nastavit v iPadu e-mail? Jedná se o školní iPad.

    • LenkaRi 18.Březen 2016 17:14

      V nastavení – pošta, kontakty, kalendáře – přidat účet. Vyberete ten, který potřebujete (pokud máte seznam, tak položku jiný). Vyplníte údaje k e-mailu. Pro školní iPad je nejlepší zřídit nějaký neutrální e-mail (tŕeba pŕes Google) a nastavit ho ve všech.