Rubriky: Inspirace, Kreativita, Praxe

Karel IV. v první třídě thumbnail

Déčko vytvořilo prostě boží komiks o Karlu IV. Klobouk dolů. Komiks vytvořil (nebo se alespoň spolupodílel) Matyáš Trnka, který vytvořil také parádní komiks (nejen) pro iOs s názvem Malý Alenáš (a teď koukám, že je dokonce zdarma – určitě stahujte).

… a teď k věci.

Samozřejmě jsem se musel podělit s komiksem o Karlu IV i s dětmi v 1. třídě. Okamžitě se jim komiks zalíbil. Každý týden jsme zpracovávali jednu nebo dvě kapitoly. Nezůstali jsme pouze u pasivního sledování, ale následoval detailní rozbor každého dílu. A nebyli bychom to my, kdybychom nevytvořili v aplikaci Book Creator „knihu“ o Karlu IV.

Snažil jsem se kažodou kapitolu zpracovávat do jiné formy, do jiné podoby. Využil jsem samozřejmě klasický text v Book Creatoru, využili jsme aplikaci Chatter Pix, aplikaci Timeline, stahovali jsme obrázky, zpracovávali, ukládali, tvořili.

Hlavně jsem si už po několikáté ověřil, že informace získané takovouto cestou se jim uchovávají, získávají svůj vlastní názor, třídí informace, diskutují, chválí, kritizují, …

Celou knihu mají uchovanou samozřejmě na iPadu. Pro sdílení rodičům jsem využil možnost vytvořit z knihy „video“ knihu, kvůli zachování interaktivních prvků.

Všechny knihy jsou ke zhlédnutí na tomto odkazu

Děti také poprvé prezentovaly svou práci.

  • LenkaRi 16.Červen 2016 21:01

    Tak to je paráda, nejvíc mě dostaly ty slova k tématu válka.

  • Věra Janáková 21.Červen 2016 22:39

    Bezvadné. Zase jste udělali velký kus práce..