Rubriky: Články, Kreativita, Praxe, Školní předměty, Všeobecný rozvoj

Na přídavná jména s kadeřnicí thumbnail

Jednou z velmi oblíbených aplikací našich dětí je ve volném čase „oblíkačka“ od Toca Boca. Děti se na ní učily základní manipulaci s iPadem. Focení a tvoření oblečků z fotek. Následné focení postavičky se sebou samým. Před loňskými Vánoci jsme si pro radost také dali „kadeřnickou“ a upravovali Santu a vánoční stromeček.

Na podzim se objevila Toca Hair salon Me.  Jak název napovídá, můžete být kadeřen i být kadeřnicí. Řekla bych, že to je proti předešlým aplikacím ještě zábavnější. Vyfotíte svého kamaráda nebo sebe díky obrácenému foťáku a jdete na to. Stříháte, necháváte dorůst vlasy, češete, natáčíte, žehlíte, myjete, fénujete, barvíte a také zdobíte doplňky. Nakonec se můžete opět vyfotografovat na pozadí, které si zvolíte. A tady už vidím zajímavé využití pro pro výuku přídavných jmen, popis postavy kamaráda, v nižších ročnících základní školy klidně i v angličtině. V té určitě  využije nekonečné  kladení otázek na ANO, NE nebo upevnění slovní zásoby na téma BARVY.

Zajímavě by mohlo vypadat i hádání podoby. Jak to myslím? Jeden žák má vytvořen obrázek Františka a druhý hádá a zároveň se snaží Františka nakadeřit stejně podle toho, co otázkami zjistil. Nakonec si mohou porovnat obrázky.

Tvoření obrázku nabízí poměrně širokou škálu možností, která může některým žákům zabrat více času, takže s tím počítejte. Ale proč to nespojit třeba s výtvarkou, že.:-)