Rubriky: Kreativita, Média, Návody

Nové funkce záznamu videa v iOS 11 thumbnail

iOS 11 přinesl mnoho zásadních změn, které budu asi ještě dlouho objevovat. Některé jsou pro mě ale tak zásadní, že jsem je musela vyzkoušet hned.  Pro mě osobně je nejvíc očekávaná novinka v iOS 11 Záznam obrazovky v iPadu – tedy možnost nahrávat, co se na obrazovce iPadu děje. Můžu tak jednoduše, bez nutnosti propojení s Macem nebo jinými aplikacemi, tvořit například videonávody k aplikacím.

Kde tuto funkci najít a jak ji nastavit, se můžete podívat v následujícím krátkém videonávodu, který jsem vytvořila právě pomocí záznamu obrazovky. Záznam jsem zároveň využila i k ukázce nové funkce v aplikaci GoTalk. Kdo tuto aplikaci pro alternativní komunikaci používá, tak ví, že je zde možnost vytvořit stránku s tlačítky nebo takzvanou vizuální scénu se zvukovými hotspoty. Novinkou je hybrid mezi těmito dvěma možnostmi.

Další šikovná nová záležitost je funkce Zpomalení videa a možnost rovnou anotovat screeny obrazovky.  Jak je vidět z následujících obrázků, mnoho zajímavostí se dá najít přidržením prstu na ikonkách v ovládáním centru.

Anotace obrázků jsou vůbec mnohem zajímavější a obsáhlejší a je k nim přístup z mnoha míst.

Skvělé možnosti pro učitele i pro žáky, co myslíte ?