Rubriky: Kreativita, Návody, Školní předměty, Speciální potřeby, Všeobecný rozvoj

Move and Match – návod thumbnail

Vypadá to, že aplikace MOVE AND MATCH bude po Bitsboardu další top aplikací ve všech iPadech, bez ohledu na to, jestli se jedná o speciální školy nebo 2. stupeň běžné ZŠ. Tento článek shrnuje možnosti aplikace a nabízí ke stažení JEDNODUCHÝ NÁVOD k jejímu používání, včetně vysvětlení, jak soubory sdílet nebo stahovat.

Díky iniciativě Tomáše Kováče můžeme sdílet i stahovat hotové pracovní listy na jednom místě -zde na webu (záložka Move nad Match). Pokud chcete poskytnout své pracovní listy ostatním, pošlete váš soubor přímo z aplikace na adresu panucitel@zsnovabela.cz nebo ho vložte rovnou sem k nám na web. Pokud nejste zatím autory článků, stačí napsat o práva spolupracovníka (lenka@i-sen.cz) a postupovat podle návodu zde.

V aplikaci je možné vytvářet pracovní listy s kombinací textových a obrázkových polí, které se dají  navzájem přiřazovat  a přesunovat  podle potřeby a záměru.  První obrázek ukazuje vložení obrázkového podkladu (roční období) jako pozadí a k němu dotvořené karty se slovy.

1-Match

Druhý obrázek kombinuje skládání z písmenek a slov s jednotlivými obrázky. Jako pozadí můžeme použít nejen obrázek, ale také jakýkoliv text. Nejjednodušší je napsat jej v jakémkoliv textovém editoru, pomocí screenu (vyfocení) obrazovky jej uložit jako obrázek a vložit do aplikace.

1-Match2

Hotové soubory se dají jednoduše sdílet do dalších iPadů pomocí emailu. Inspirovat se můžeme i na stránkách výrobce, kde je možné zdarma stáhnout ukázkové soubory , ale hlavně různá pozadí pro pracovní listy (jednobarevná, obrázky, linky, rastry, tabulky a mnoho dalších).

 

01ee0a4aa9a505d5d9a19676f9987eef38f83d013d

Odkazy na související články:

 

 

  • panucitel 13.Leden 2014 23:17

    Tak to je zase pěkná prácička. Jde vidět, že tě manuály fakt baví.

  • Monika Rejsková 14.Leden 2014 19:37

    Moc pěkná aplikace, vyzkoušíme:-)