Rubriky: Kreativita, Praxe, Školní předměty

Tečka za učivem o planetách (ČaS) thumbnail

V pátém ročníku se děti zabývají planetami naší sluneční soustavy. V prvních hodinách získaly informace z učebnice a z filmu. Nyní se dostaly k fázím měsíce a tomu, že si je neumí příliš představit. Proč vidíme jen kousek měsíce? A tak přišla na řadu aplikace Solar Walk. V lupě jsme si vyhledali Zemi, následně v pravém menu dole orrery, pak extras, kde jsme si našli to, co jsme potřebovali – fáze měsíce.  Pokud máte k dispozici 3D brýle, můžete se v „ozubeném kolečku“ přepnout do režimu 3D  a to je teprve podívaná.  K dispozici jsou i další modelace, informace o všem možném. Z aplikace můžete pořídit fotografie, poslat je e-mailem, vytisknout, sdílet na Fb, Tweetu.

Tuto aplikaci jsem si prošli přes připojení na interaktivní tabuli, stačil nám tedy 1 iPad a kabel.

Na závěr hodiny jsme si vytvořili každý svou vlastní planetu, pomocí aplikace Colar Mix, na kterou nás upozornili kolegové z GEG Učte s námi.

 

Fáze měsíce

Naše planety

 

 

  • LenkaRi 24.Listopad 2013 12:39

    Chtěla bych vidět úžas dětí, kterým se na dlani houpe jejich planeta :). Díky, Jani. Bylo by skvělé, kdyby nám někdo z AR odborníků z GEG Učte s námi vysvětlil a napsal článek o aplikacích s rozšířenou realitou. Prosím, prosím….

  • slavahora 24.Listopad 2013 14:23

    Lenko, bereme to jako výzvu, už se na tom pracuje, jen to bude chvíli trvat, takže chvilku strpení. :) Slávek a Petra

  • LenkaRi 24.Listopad 2013 17:48

    Děkuji :), přesně na vás jsem spoléhala