Rubriky: Inspirace, Kreativita, Školní předměty

Vyber, ořízní, domaluj… thumbnail

Dnes jsme ve výtvarné výchově rozvíjeli kreativitu trošku jinak, než jsme zvyklí. Pokusili jsme se vyrobit jednoduchý scénický obrázek pomocí třech aplikací v iPadu. Výtvarnými pomůckami takové obrázky umíme. Na iPadu jsme tvořili prvně. 

Nejprve si každý žák v Safari vybral obrázek, fantazii se meze nekladly, někdo vybral auto, jiný zpěvačku Pink, někdo zvířátko… Obrázek následně uložil do galerie. V dalším kroku následoval ořez v aplikaci PicCollage (tato funkce je perfektní). Na oříznutí obrázku jsme použili tento stylus. Oříznutý obrázek si žáci otevřeli v aplikace Draw Free for iPad, ve které domaloval každý vhodnou scénu ke svému obrázku. Draw Free for iPad je krásná, jednoduchá aplikace na malování – doporučujeme. Stále více se nám líbí pracovat s iPady způsobem využívání několika aplikací současně a práci tak tvořit napříč aplikačním spektrem.

Jak se nám naše scény povedly, posuďte sami…

 

  • LenkaRi 27.Květen 2014 12:37

    Krásná ukázka kreativity. Pic Collage patří i mezi naše top. Jednu ukázku jejího využití už jsme tady také publikovali http://www.i-sen.cz/clanky/skolni-predmety/sen-anebo-skutecnost

  • IVa.J 9.Červen 2014 16:39

    Vojto, žáci u Vás ve škole jsou vážně šikovní! A pro mě skvělá inspirace do ČaS na téma povolání, kde bychom mohli přidávat k jednotlivým povoláním jejich typické nástroje a nářadí nebo prostředí. Děkujuuu!

    • VojtaGy 14.Červen 2014 14:35

      Ahoj Ivo, tak to je inspirace i pro mně. Povolání zkusím taky :)