Rubriky: Inspirace, Kreativita, Školní předměty

Jak bylo na „Apríla“? thumbnail

První dubnový den je známý jako aprílový, tedy den, kdy si lidé sami sobě činí malé žertíky či malé zlomyslnosti. My jsme nic podobného nedělali. Za to jsme si ve společenské výchově řekli něco o historii tohoto dne a seznámili se s lecjakými aprílovskými žertíky. U nás v Bruntále bylo na apríla celkem hezky, zpočátku pár mráčků, ale později během dne svítilo sluníčko.

Rozhodli jsme se proto, že si zkusíme vytvořit jednoduchou předpověď počasí. Jak asi bylo na apríla v různých městech v České republice. Každý z žáků si vybral město, kterého jej napadlo, nebo které znal. Jako screeny k počasí jsme použili aktuální informace z aplikace Yahoo Weather. Pro samostnou tvorbu počasí jsme pak pracovali v aplikaci Green Screen by Do Ink, o které se dočtete zde, nebo zde. 

Že je těžké povídat o něčem, co lidské oko nevidí, jsme věděli dávno. Ale mnohem těžší je něco ukazovat, zkusit se hýbat po pracovní ploše zelené deky a představovat si, kde to asi tak je, abychom to správně určili a ještě o tom řekli nějaké podstatné informace.

Nicméně naše cestování bylo moc fajn a zde jsou naše předpovědi počasí na apríla v České republice.

  • LenkaRi 1.Duben 2014 16:43

    skvělé komunikační cvičení :)

  • Hana Lenertová 1.Duben 2014 20:00

    Další skvělý nápad – jste prostě úžasní, máte můj velký obdiv.