Rubriky: Přehledy, Všeobecný rozvoj

Aplikace s možností české hlasové nahrávky thumbnail

Původní aplikace od GRASSHOPPER a ALIGATOR NAJDETE nyní pod názvem INNOVATIVE MOBILE APPS.

update článku 5/2015

Obvykle se jedná o aplikace typu obrázkových karet (flashcard), které se dají výborně využít pro rozvoj řeči. Nejvíc rozvíjenou aplikací této firmy je BITSBOARD (ve které jsou sloučené funkce všech původních aplikací), zřejmě proto firma přestala s vývojem těch ostatních. Protože se často ptáte, které fungují a které ne, provedla jsem revizi a tady je resume :)

inovativeapp

Aplikace, jejichž poslední update je v roce 2012 už nejdou ozvučit českou nahrávkou (tato funkce nefunguje na současném os) – všechny Photo touch…, Matching Game, Little Paterns, Counting Bear… Jdou tedy používat jako obrázkové karty bez zvuku nebo pro výuku angličtiny.

Nové aplikace typu ABC genius, Ninja, 123 Genius, Montessori … neumožňují žádné úpravy.

Jediné pro češtinu plnohodnotně fungující aplikace tohoto typu jsou tedy některé aplikace INNOVATIVE MOBILE APPS, hlavně Little Reader a Little Speller, ale nejobsáhlejší možnosti mají Bitsboard varianty. Fungují výborně a pokud vám nevyhovuje ta „velká“, s množstvím funkcí, vyberte si jinou, jednodušší

NEBOJTE SE BITSBOARD APLIKACÍ :)

 

Vyzkoušejte tyto dvě, obě jsou zadarmo

bpreschool

 

Bitsboard Preschool – obrázkové kartičky pro rozumový i řečový rozvoj. Platí pro ni všechny superlativy, které jsme kdy o Bitsboardu napsali, ale je více uzpůsobená pro menší děti.  To znamená, že neobsahuje některé složitějších hry. Pokud je pro vaše děti větší množství her matoucí, jednoduše vypnete ty, které nepotřebujete.

Popis her najdete tady.

 

matching

Matching Game

stejný systém, stejné obrázkové kartičky a online katalog, ale aplikace obsahuje pouze jednu hru – PEXESO

Vytvořte si s dětmi pexeso z vlastních fotografií :)

 

 

Video návod k práci s aplikací a úpravě pro český jazyk:

  • Pavla Sedláčková 25.Leden 2014 20:17

    Bohužel nefunguje nahrávání u nových zařízení se systémem iOS 7:-( Doufejme, že brzy vývojáři přijdou s nějakým řešením. stejný problém i u aplikací Alligator…

    • LenkaRi 26.Leden 2014 10:20

      Ano, máte pravdu. V současnosti plnohodnotně funguje pouze Bitsboard. Naštěstí nabízí stejné funkce a hry, které měly původní aplikace.

      • Eliška Matějková 12.Květen 2015 0:53

        Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je něco nového? Bitsboard nemá stejné funkce jako tato aplikace, pro mého syna by byla opravdu potřebná a stále nefunguje. Zvláštní je že jednu aplikaci pravili a tam zvuky už přehrát jdou, ale další dvě,které jsme používali bohužel pořád nefungují. Děkuji Matějková.

        • LenkaRi 14.Květen 2015 21:38

          Eliško, inspirovala jste mě k přepracování původního článku :). Bitsboard původní aplikace 100% nahradí. Kdybyste potřebovala něco konkrétního, ozvěte se.