Rubriky: Praxe, Školní předměty

Stick Around v hodině psaní thumbnail
Před časem (díky panu Gybasovi a Kováčovi) jsem začal pracovat s aplikací Stick Around. Nemá smysl ji znovu popisovat. Stačí kliknout na www.ipadvevyuce.cz. Že je opravdu skvělá vědí všichni, kteří s ní pracují… Rozhodl jsem se aplikaci použít v hodině psaní, ve které se konala písařská soutěž. Jelikož jsme zrovna v té době mluvili v Prvouce o státních symbolech, tak proč nevyužít text státní hymny?
Hodina probíhala následovně. V úvodní části jsem dětem nasdílel pracovní list s neúplným textem. Děti list vyřešily a cvičení jim zároveň posloužilo jako opora pro následný přepis do soutěže. Celou hodinu jsme uzavřeli tím, že jsme si hymnu zazpívali.

Není vůbec důležité jméno vítěze. Důležité bylo, že děti to velmi bavilo a písařské výsledky byly více než nadprůměrné. Jelikož se mi u nás ve škole povedlo přitáhnout k aplikaci Stick Around několik dalších kantorek, začíná vznikat balík pro 1. – 4. ročník. na stránkách iPad ve výuce je pro všechny postupně uveřejňován.
Přeji všem poklidný advent, krásné Vánoce a mnoho radosti v novém roce!
Martin Hála
ZŠ M. Luthera
Plzeň
  • LenkaRi 2.Prosinec 2015 18:37

    Děkujeme za dalšího kolegu učitele, který se rozhodl otevřít dveře své třídy a podělit se o své zkušenosti. Některé další Martinovy pracovní listy můžete stahovat zde http://goo.gl/pnQxm1

  • Věra Janáková 2.Prosinec 2015 19:47

    Hezký nápad, hezká realizace. Těším se na další:-)