Rubriky: Články, Média

Kolem dokola thumbnail

K nahrávání vlastních fotografií a obrázků používám podobný postup, jaký popsala Iva. V počítači ale pracuji se složkou Obrázky, kde si předem připravuji soubory, které chci nahrát do iPadu. Výhodou je, že se mi při každé synchronizaci počítače s iPadem automaticky nahrají všechny změny z počítače ze složky Obrázky do složky Obrázky v iPadu.

 
Jak na to?
1. V počítači si ve složce Obrázky (C:\Users\user\Pictures) připravte soubory s fotografiemi
2. V iTunes si v levé liště v záložce DEVICES klikněte na název zařízení
3. V pravém horním rohu otevřete odkaz PHOTOS
4. Zaškrtněte pole Sync Photos from a ponechte výběr Obrázky
5. Nechte zaškrtnuté All folders
6. Při každé synchronizaci počítače s iPadem se všechny úpravy v počítači ve složce Obrázky (přidání fotek, mazání fotek, nové soubory) automaticky přehrají do složky Obrázky v iPadu
Další možností, jak si nahrát fotografie do iPadu, je uložení z e-mailu. Zajímavou alternativou je také využití úložného prostoru na internetu – Dropboxu. V základní verzi dostanete 2 GB zdarma. Tyto dvě možnosti mají své využití především ve chvílích, kdy u sebe nemáte počítač, nebo k zálohování fotografií a souborů. Dropbox může také sloužit ke sdílení informací mezi více uživateli.

 
Poslední možnost, jak ukládat fotografie do iPadu, snad uspokojí všechny uživatele, kterým vadí absence USB výstupu a SD karty.

 
Je to redukce (SD/USB), která slouží k přenosu fotek a videa z fotoaparátu a kamery přes USB rozhraní nebo jako čtečka SD karet.