Rubriky: Inspirace, Komunita, Praxe, Všeobecný rozvoj, Začínáme

Nejsem technický typ, ale … thumbnail

Nejsem technický typ. Neholduji IC technologiím, stěží zapnu moderní televizi. Poznámky si dělám do papírového notýsku. Mými kamarády jsou spíš štětec, drátenické kleště nebo korálky. Jsem pravý opak své sestry.
21.století si však žádá své.  Neztratit krok, zvlášť když pracujete s dětmi, je téměř nezbytné. Já pracuju ve školním klubu pro žáky druhého stupně ZŠ. Čím dál častěji si sem nosí ty svoje placičky – supermobily, ajfouny a různé tablety. Jejich často bezduché aktivity a nevhodné hry mi velkou radost nedělají. Co jim ale můžu nabídnout jiného, adekvátního, moderního? Odhodlala jsem se překročit vlastní stín a stanovila jsem si pro sebe cíl největší – spřátelit se s iPadem. Ještě že mám iSestřičku. Od ní vím, že využívání technologií může být i velmi kreativní a smysluplné. Několikadenní prázdninové soukromé vyučování prověřilo její bezbřehou trpělivost. Postupně jsem začala pronikat do tajů různých aplikací a nástrojů iPadu. Musím uznat, že je to moc šikovná věcička. Už se těším, jaké budeme vytvářet pozvánky na akce klubu, prezentace, komiksy nebo třeba reportáže. Věřím, že orientace v nabídce her mi pomůže sem tam nasměrovat děti k smysluplnějším aktivitám.
Ale znám se. Co jsem se naučila, to jsem schopná klidně do začátku školního roku zase zapomenout. Proto jsem si vytvořila knížku, co už umím. Myslím, že by mohla pomoci i jiným začátečníkům a iPadovým analfabetům jako jsem já.

knížka ve formátu epub je k prohlédnutí a stažení zde

A pokud čtete iSEN, jistojistě moji sestru znáte. Jmenuje se Lenka Říhová.
Leni, moc děkuju :-)

  • Hanka.cap 24.Červenec 2014 19:50

    Holky, tak to je super!!

  • panucitel 26.Červenec 2014 12:58

    Super. A taky vidíme v akci export knihy jako video v Book Creatoru :-)

    • LenkaRi 27.Červenec 2014 21:13

      Ano :). Taky jsem byla zvědavá, jak to bude vypadat. Je to skvělá funkce!