Rubriky: Články, Inspirace, Kreativita, Praxe, Školní předměty

Cloudart – učení může vypadat hezky thumbnail

Pořád si říkám, jak je možné, že mne neustále dokáží překvapovat některé aplikace. Stáhl jsem si aplikaci Cloudart, protože se mi prostě líbila. A to myslím doslova. Líbí se mi, jak můžu slova zvětšovat, upravovat barevné schéma, jak se seskupují.

Aplikaci jsem využil v hodině ČJ, kde vyvozujeme nové učivo – Přídavná jména. Připavil jsem v aplikaci Cloudart několik slovních spojení (malá Anička, červená střecha, …), uložil jako obrázek (JPG) a nasdílel všem na  Disk Google. Slovní spojení se mi promíchalo. Děti vytřídily podstatná jména, zbyly jim přídavná. Dále psaly do aplikace Cloudart svá vlastní přídavná jména, vyměnili si iPady se splužákem a vymýšlel věty, ve kterých použije některé z přídavných jmen. Slovní mraky si nakonec jako obrázek poslaly na svůj mail.

Najednou to vypadalo všechno tak nějak hezky.

Nebyly to rozstříhané slova v obálkách (3 roky zpět v mé třídě), nemusel jsem po večerech stříhat a třídit do obálek. Je to takové nějaké lepší a prostě hezčí. Jak pro učitele, tak pro děti.

  • Věra Janáková 17.Březen 2014 13:26

    To je fakt. Je to vážně úleva, když se nikde neválí písmenka, kousky puzzlí a kartičky. Zvlášť když je pečlivá paní uklízečka vyhodí…
    Na druhou stranu – posbírat občas rozhozené lístečky a něco z nich sestavit, najít tajný úkol na papírku – to má taky něco do sebe:-)
    Ale hlavně je fajn, když je možnost volby.

  • panucitel 17.Březen 2014 15:42

    Jdo videl predchozi mou praci tak vi, ze pracuji i s papirovymi kartickmi. Jen jsem rad, ze nemusim uz tolik casu venovat strihani a trideni. A hlavne by to niky nevypadalo tak hezky.

  • LenkaRi 17.Březen 2014 18:28

    A o tom to také je :). Technologie mají pomáhat dětem i učitelům. Moc se mi to líbí.

  • VojtaGy 17.Březen 2014 18:48

    U nas mame papirove slabiky a slova zafoliovane, ale i presto casteji volime iPad a treba Cloudart :-) je fajn.

  • VojtaGy 17.Březen 2014 18:49

    Driv jsme byli radi za to, co bylo, ale letos, kdyz muzeme volit, je to iPad :-)