Rubriky: Články, Média

Kolem dokola thumbnail

IMG_0082Tentokrát bude řeč o hudbě. Ne ovšem o hudbě středního mainstreamu, ale o hudbě pro znalce a obdivovatele islandské zpěvačky Björk, která dokáže překvapit každým svým dalším albem.
Její sedmé album s názvem Biophilia, jehož vydání je ohlášeno právě na tyto dny (26. či 27. září), bude obsahovat celkem deset písní. V plánu je hned pět různých fyzických formátů tohoto alba. Klasické CD, digipack, vinyl a dvě speciální verze pro opravdové fanoušky.
O Biophilii se v médiích mluví jako o sbírce obsahující hudbu, výtvarné instalace a multimedia. A právě toto album se Björk rozhodla vydat, kromě klasických nosičů, také jako aplikaci ve spolupráci s firmou Apple. Jde o historicky první app album.
Bude se jednat o speciální verzi pro iPady, která bude obsahovat celkem deset aplikací. Každá z těchto aplikací bude souviset s jednou písní na desce a doplní je po stránce vizuální i interaktivní. Podle vlastních slov Björk půjde o „interaktivní hry vycházející z hudebního i vědeckého tématu jednotlivých skladeb a bude obsahovat i hudební animaci písně s textem“.
V současné době jsou fanouškům a zájemcům k dispozici hned dva singly Cosmogony a Crystalline doplněné o vizuální materiál. Lze je volně stáhnout pod názvem Biophilia z AppStore jako aplikaci pro iPad a iPhone.