Rubriky: Inspirace, Média, Školní předměty

Na procházce s Jiřím z Poděbrad thumbnail

O mnoha podobách a možnostech využití technologií není potřeba naše čtenáře přesvědčovat. Dnes jsme na vlastní kůži vyzkoušeli nasdílet virtuální procházku po Poděbradech.

Díky symbióze iPhone a Google službě Hangouts (všimněte si propojení platforem :)), mohli zájemci odkudkoliv (a měli jsme i diváky ze Slovenska) virtuálně projít historické centrum Poděbrad a na autentických místech se seznámit s dobou vlády krále Jiřího a jeho významu pro současnost. Co bylo k takové aktivitě potřeba? Na jedné straně dobrovolník s iPhonem, plnící službu videoprůvodce, na straně druhé technické zázemí, které hangout založilo a také online připojené vzdálené třídy se svými učiteli, pro které byl přenos určen.

Tato virtuální procházka byla druhá v pořadí, prvenství patří městu Tábor a husitské době v podání Slávka Hory, záznam najdete zde . O významu podobných aktivit se můžete dočíst také na Metodickém portálu.

A tady je pro zájemce videozáznam procházky. Kvalita vysílání je přímo úměrná kvalitě připojení, s tím v této chvíli nešlo nic dělat.

  • IVa.J 28.Duben 2014 13:49

    Velmi se mi na celém tomto projektu líbí, že je přístupný každému a průvodcem může být skutečně kdokoli jehož zařízení zvládne datový přenos. Umím si představit jak se se třídou, při výuce o jednotlivých krajích, projdeme i po velmi vzdálených městech s nejpovolanějším průvodcem, který v městě žije.

  • Hana Pilařová 28.Duben 2014 16:55

    Ze Stráže děkujeme za půlhodinku v Poděbradech. Čtvrťáci bedlivě sledovali výklad, dělali si poznámky. Při další informatice si to pěkně rozebereme a upřesníme, protože jak jsem nakukovala do zápisků, objevují se tam bojové sloupy a mezinárodní rezervace :)

  • LenkaRi 28.Duben 2014 17:31

    Boj nebo mor, oboje je špatné ;)

  • J. Fiala 28.Duben 2014 21:32

    Dobra prace, tak ted uz vim proc piji Podebradku :-)

  • LenkaRi 28.Duben 2014 21:34

    jak nás viděli čtvrťáci ze Stráže http://www.zsstraz.cz/index.php?a=2177 a slovenští sedmáci :) http://goo.gl/soFM84

  • Věra Janáková 29.Duben 2014 23:36

    Máte můj velký obdiv. A díky. V Poděbradech jsem byla naposledy jako malá holka;-)

  • Jitka Rambousková 30.Duben 2014 20:30

    My vás viděli taky :)