Rubriky: Návody, Všeobecný rozvoj

(Bits) Board Creator a další minihry thumbnail

Nejefektivnější učení probíhá při hře. Přesně toto umožňují tři nové minihry v aplikaci BITSBOARD PRO.

 

 

Board Creator. Děti v ní mohou rovnou tvořit své kartičky, aniž by bylo nutné jít do nastavení, což mohlo být pro ty menší někdy obtížné. V této hře je z toho zábava.

IMG_7731 IMG_7726

K dispozici je různobarevná pastelka, různá tloušťka čáry, guma a také možnost přidávat do obrázků samolepky. Všechny funkce, které známe z původního postupu při tvorbě tabulek jsou také k dispozici (vlastní fotografie, obrázky z katalogu Bitsboard nebo z webu …) Stejně jako všechny Bitsboard hry, i tato je přizpůsobitelná.

Related Items game – Co k sobě patří. Logická hra, kterou známe z původních aplikací tohoto vývojáře (ty už v současné době nejsou podpodporované pro vlastní hlasovou nahrávku).

IMG_7738 IMG_7736

Po naplnění sady obrázků stačí v nastavení ke každé kartičce přiřadit tu, která k ní logicky patří (spodní část pravého obrázku) a hra může začít. Česky namluvenou sadu si můžete  do iPadu stáhnout zde  Co k sobě patří? CZ a případně si vybrat jen dvojice, které potřebujete.

What’s next – Co bude dál. Jak už název napovídá, je to obdoba hry Sequences. Tentokrát se nejedná o seřazení určitého počtu obrázku podle posloupnosti, ale o výběr jednoho následujícího obrázku z nabídky. V ukázce jsem zkombinovala kreslení ve hře Board Creator s touto. Ještě jedna sada ke stažení zde: Jablko – 4 kroky

IMG_7734

Dobrá zpráva nakonec. VŠECHNY KARTIČKY JE NYNÍ MOŽNÉ TISKNOUT ROVNOU Z APLIKACE.

IMG_7741 IMG_7739

Tuto funkci najdete v nastavení každé sady obrázků. Po výběru „Print Preview“ z horní nabídky si můžete nastavit počet a způsob zobrazení k tisku a výsledný PDF soubor buď rovnou vytisknout nebo poslat emailem.

A to jsem si myslela, že Bitsboard už nemůže být lepší :)

  • Hanka.cap 2.Listopad 2015 19:57

    Leni, vždyť Bitsboard je nej nej, určitě nás ještě překvapí, díky za příspěvek!!!

  • Věra Janáková 12.Listopad 2015 22:50

    Díky za přehled. Bitsboard je super:-)