Rubriky: Články, Školní předměty

Skitch v hodině dějepisu thumbnail

Přestože se počet iPadu ve třídě ve třídě ztrojnásobil (už máme 3), tak často hledám aplikace, které mohou využívat žáci i na svých „nejablečných“ zařízeních. Jednou z nich je Skitch  – aplikace na anotaci fotografiií či pdf souborů. Anotovat můžete i sejmutou webovou stránku či mapu (Skitch je umí sejmout sám). Skitch je úzce navázán na Evernote, ale není to nutností a můžete ho využívat i bez něj. Do obrázku můžete vkládat především texty a šipky, ale i popisky či smajlíky. Výsledek  pak uložíte do Obrázků, pošlete mailem nebo otevřete v některé aplikaci, tak, jak jste zvyklí.

V hodině dějepisu v 7.třídě nám vystačil dokonce jen jeden iPad. Postupně putoval do rukou několika dvojic. Všichni měli postupně za úkol během výkladu anotovat  zadaný obrázek a na závěr mi ho poslat mailem. Takže na konci hodiny jsme měli hotové shrnutí a mně už stačilo jen jejich díla umístit na web třídy, aby je měli k dispozici všichni.

3
  • IVa.J 25.Leden 2014 11:40

    Skitch je výborný a uživatelsky velmi příjemný nástroj, se kterým nacházíme využití téměř ve všech předmětech. Moc se mi líbí popsaná aktivita s jedním iPadem! Určitě využijeme. Děkuji :)

  • slavahora 29.Leden 2014 22:30

    Díky, Jitko, za inspiraci, to určitě použiju. :)