Rubriky: Komunita

Proč má být vzdělávání otevřené? aneb Vyplatí se pracovat nahlas? thumbnail

„Jedině otevřené vzdělávání umožňuje zvyšovat podíl neformálního vlastního poznávání v aktivitách žáků, což je nakonec ve skutečnosti možná tím vůbec nejdůležitějším cílem současného školství, neboť vede k personalizaci a zvyšuje úroveň celoživotního učení. Jedině otevřená kooperace učitelů vede k snadnějšímu šíření pokrokových myšlenek i postupů a podporuje vznik takové kolektivní inteligence, která má synergický efekt (mocnější účinek než pouhý součet sil“

říká Ing. Bořivoj Brdička, Ph. D., který se volně šiřitelnými informacemi zabývá přes dvacet let a novinky z dění v oboru učitelům spolu se studenty předává posledních pět let v rámci Metodického portálu RVP.CZ v roli Spomocníka.

Následující týden je Týdnem otevřeného vzdělávání. A protože také i-sen.cz si zakládá na otevřené spolupráci :), připojujeme se, společně s dalšími učiteli, krátkým vstupem v pondělním zahajovacím online hangoutu, který můžete sledovat zde (Záznam on-line vysílání)

„Otevřené“ jsou také všechny webináře a  hangouty (záznam youtube videa), které GEG ČR nebo Metodický portál pořádá. Zde jsou ty, které se nějakým způsobem týkají také využívání iPadů.

Tak pojďte a  UČTE S NÁMI :)