Rubriky: Komunita

Kolem dokola thumbnail
Milí přátelé a návštěvníci
Zdravíme Vás s novým školním rokem a omlouváme se za delší odmlku nutnou k načerpání dalších sil. Vy, kteří sledujete naši stránku na Facebooku víte, že nové a zajímavé aplikace, případně slevy nám neuniknou a informujeme o nich, dotazy a konzultace k věcem, které vás zajímají také fungují :).
Tento obrázek ukazuje návrh titulní stránky nově rekonstruovaného iSNU. Chystané změny se samozřejmě netýkají jen titulky, ale i struktury a přístupu k obsahu.

 

 

Na první pohled je vidět kolonka k přihlášení. iSEN bude nadále přístupný všem, ale některé informace budou určeny jen pro registrované uživatele.
K tomuto kroku jsme přistoupili ze dvou důvodů.

1. Chceme znát naše čtenáře, dáváme přednost konkrétním lidem před anonymními návštěvníky. Pro konkrétní lidi, tváře a osudy je jednodušší vytvářet konkrétní obsah s pochopením pro jejich potřeby a přání

2. Chceme (alespoň částečně) zamezit nekontrolovatelnému přenášení obsahu naší práce do cizích webů nebo komerčních aktivit. Víme, že stoprocentně se tomu zamezit nedá, ale proč to zjednodušovat.
Věřím, že tento krok pochopíte a najdete si pár minut k registraci. Můžeme slíbit, že registrace bude mít i své výhody :).
Ke změně struktury nás vede toto:
  • čím víc je na blogu informací, tím méně přehledný se stává (hlavně pro nově příchozí).
Chystáme propracovaný systém klíčových slov a také trochu odlišnou cestu pro různé skupiny uživatelů. Co to bude znamenat v praxi? Jednoduše vyhodnotíte, jestli vás zajímají informace určené rodičům, učitelům běžným nebo speciálním nebo třeba ICT pracovníkům. Vaše cesta tak bude přímá a jednodušeji naleznete, co potřebujete.
  • komunita se rozrůstá od speciálních škol a pedagogů i do škol běžných a sociální oblasti
Určitě jste zaregistrovali několik článků od našich spolupracovníků učitelů s konkrétními náměty do vyučování. Máme skvělé kolegy s bohatými zkušenostmi v obou stupních základních škol. Ve spolupráci s nimi bychom určitě chtěli pokračovat a rozšiřovat povědomí o užitečnosti a smysluplném využívání iPadů.
  • rozšiřující se komunita potřebuje nové impulsy a spolupracovníky
iSEN už dávno není záležitostí 2-3 lidí (že Evi :)). Aplikací je čím dál víc a také škol a rodičů, kteří s nimi pracují. Pokud nechceme vyhořet nebo se spokojit s tím, co už máme, potřebujeme vaši pomoc. Součástí organizace webu bude víceúrovňová správa stránek (v podstatě od šéfredaktora po neregistrované návštěvníky) a to umožní většímu počtu zájemců podílet se na obsahu. Budeme tedy potřebovat nové redaktory, odborníky a spolupracovníky :)

A teď KDY UŽ TO VŠECHNO BUDE?

V současnosti se původní články „překlápí“ do nové podoby, ladí se grafika stránek. Noví i starší redaktoři připravují své příspěvky. Zároveň doplňujeme nové aplikace do současných přehledů. Od září začnou znovu běžet všechny naše kurzy.

Věřím, že v říjnu budeme moci představit první fázi nového

SDÍLENÉHO iSNU.