Rubriky: Články, Inspirace

Kolem dokola thumbnail

V minulém příspěvku jsem psala o inspirativních zahraničních stránkách. Je dobré vědět, že nejdeme neprozkoumanou cestou :-), naopak je už pořádně prošlapaná a je úžasné, jak internet umožní spolupracovat a sdílet. Moje angličtina není nejlepší, ale s pomocí Google překladače to jde. Možná, že někomu z vás pomůže následující rada.

Kdo používá Google Chrome, má už překladač integrovaný, pro ostatní je dobré dát si tlačítko rovnou na lištu. Jak ho tam jednou máte, jedním kliknutím si přeložíte celou stránku a zpřístupníte si spoustu věcí. Přesný návod je zde :-), má jen tři body.

1. klikněte sem http://translate.google.cz/translate_tools?hl=cs
2. úplně dole na stránce myší přetáhněte slovíčko česky

ScreenShot027

nahoru na lištu svého prohlížeče, a nechte ho tam

ScreenShot028

když jste potom na anglické (nebo jiné) stránce, stačí kliknout na toto slovíčko a celá stránka se vám přeloží do češtiny (trochu kostrbaté, ale to už se dá doladit).
A pro začátek můžete zkusit třeba tento web http://www.snapps4kids.com/applicationreview/. To je komunita založená rodiči, radí si, jaký iPad, iPod…(oni všechno často označují slovem Apps, jako aplikace a tak ho pro zkrácení budu také používat), co udělat, když ho mají poprvé v ruce, recenzují různé aplikace, které vyzkoušeli… Pro mě jsou velkou inspirací a navíc si procvičím AJ :-). Včera jsem se tam zaregistrovala (abych to vyzkoušela) a dnes mi přišel osobní vítací mail od zakladatelky, žádný robot. A tak jdu překládat abychom byli připravení až budeme držet své Apps v ruce.

…a ještě jedna vychytávka k videům na Youtube. Pokud je pod videem symbol cc , můžete pro lepší porozumění přepsat zvuk na titulky a ještě přeložit do (kostrbaté) češtiny.

PrintScreen Files6

vyzkoušejte a napište, jak to jde :-)