Rubriky: Začínáme

Kolem dokola thumbnail



Nejlépe je takovou situaci vůbec nezažít, ale jak se říká stát se může cokoli. Ať jste už svůj iPad odložili a nemůžete si vzpomenout kam nebo Vám byl odcizen, důležité neztratit hlavu, šance že se váš iPad (případně iPhone) najde je reálná.


iPad již sám v sobě obsahuje funkci, podle které můžete svoje zařízení lokalizovat. Samozřejmě tedy pod podmínkou, že tzv.“vysílá signál“. to znamená, že je iPad připojen do jakékoli bezdrátové sítě. Funkce se nastavuje již při prvním spuštění nového iPadu. Ale mohlo se stát, že jste aktivaci této služby přeskočili.

Zda je funkce aktivní zkontroluje v položce Nastavení, po kliknutí na první ikonou v levém sloupci Apple ID a vybrání položky Najít z pravého sloupce. Služba Najít iPad musí být označena jako Zapnuto.

Jak tedy postupovat, když hledáte svůj iPad?

Na jakémkoli počítači otevřete ve webovém prohlížeči stránky www.icloud.com, kde se přihlásíte jménem a heslem AppleID iPadu nebo zařízení, které hledáte.

Vyberete položku Find My iPhone. Pokud je Váš iPad aktivní, tedy zapnutý a připojený do sítě, vidíte jeho polohu na mapě. Jestliže vám byl iPad odcizen nebo jste jeho ztrátu nahlásili Policii, rozhodně o poloze nebo její změně i nadále Policii informujte.

Máte nyní několik možností. Klikem na zelený bod lokalizovaného zařízení se Vám otevřou tři možnosti.

První z nich je, že necháte svůj iPad zvonit. Pakliže je Váš iPad doma, jen jste nevěděli kde, rozhodně to zjistíte v okamžiku, kdy se začne ozývat velmi výrazné zvonění. Stejně tak dobře může překvapit případného zloděje. Zařízení bude zvonit i přesto, že jste v něm v okamžiku ztráty měli

Druhou možností je odeslat na hledané zařízení zprávu. Text, který do ní uvedete je na vás a po odeslání se objeví na displeji. Nezapomeňte uvést kontakt, na kterém Vás případný nálezce může zkontaktovat.

Pokud máte obavu, že jste o své zařízení skutečně přišli, třetí možností je hledané zařízení zcela smazat, je to samozřejmě možnost poslední, protože potom už ho nebude možné ani lokalizovat.
O svá data v tu chvíli nepřijdete, samozřejmě pokud pravidelně zálohujete, jsou Vaše data nadále uchována v iCloudovém úložišti, podle poslední zálohy a Vy je tak můžete kdykoli použít pro nové nebo jiné zařízení.

find_my_iphone

Výše popsaný postup můžete také použít při hledání vašeho iPadu z dalšího zařízení (iPadu, iPhonu, iPodu touch). Ať už je to přes stejné webové stránky nebo můžete mít přímo staženou aplikaci Find My iPhone.