Rubriky: Návody, Speciální potřeby, Zpřístupnění

Funkce Omezení nabízela uživatelům mobilních jablečných technologií možnost upravit některé funce směrem k bezpečnému používání těchto zařízení. Už název funkce napovídá, že tímto způsobem můžeme uživatelům omezit přístup k některým aktivitám a mít kontrolu nad správou zařízení. Po updatu na iOS12 už fuknce Omezení z nastavení zmizela.

Funkce Omezení nabízela uživatelům mobilních jablečných technologií možnost upravit některé funce směrem k bezpečnému používání těchto zařízení. Už název funkce napovídá, že tímto způsobem můžeme uživatelům omezit přístup k některým aktivitám a mít kontrolu nad správou zařízení. Po updatu na iOS12 už funkce Omezení z nastavení zmizela.

 

Zákaz mazání aplikací, omezení přístupu k App Store, k internetu, nastavení limitu hlasitosti, zákaz používání fotoaparátu, nastavení hesla a další funkce v položce Nastavení nezmizely úplně, ale jsou přesunuty. Pátrání po nich však není úplně snadné:

V naistalování iOS12 zvolte položku Nastavení a v jejím pravém sloupci vyberte položku – Čas u obrazovky.

Krom jiného v tomto oddíle najdete možnost nastavení časového limitu pro využívání jednotlivých aplikací.

Funkce omezení najdete pod názvem Omezení obsahu a soukromí.

Pro aktivaci této funkce aktivujte tlačítko v prvním řádku do zelené polohy. Povolíte tak možnost ovládat nastavení všech obsažených položek.

Omezení, která hledáme otevřeme v řádku Nákupy v iTunes Storu a App Storu – zákaz stahování, zákaz mazání, zákaz nákupů v aplikacích.

V oddílu Povolené aplikace, můžete zakázat přístup k vestavěným aplikacím jako je Fotoaparát nebo Safari a podobně, tím, že deaktivujete zelené tlačítko.