Rubriky: Kreativita, Praxe, Školní předměty

STROMY – výroba knihy thumbnail

V prvouce se zabýváme stromy. Sepsali jsme si nejdříve asociace na slovo STROM a každý si vybral jednu, která mu byla nejbližší. Tyto asociace jsem napsal do iPadu do programu Book Creator (ale můžete je napsat do jakéhokoli jiného programu).  Udělal jsem screen asociací a uploadnul na Stream (v obrázcích iPadu), takže to mohlo použít každé dítě se svým iPadem.

Poté přišly na řadu iPady, přesněji Book Creator, ve kterém děti vytvářely svou knihu. Zadání bylo následující:

Cover – jméno a nadpis knihy
1. strana – asociace z fotostreamu
2. strana – 3 jehličnaté stromy, které neznám
3. strana – 3 listnaté stromy, které neznám

Děti vyhledávaly v googlu stránky, zabývající se stromy. Zakázal jsem wikipedii. To aby se učily vyhledávat i z jiných zdrojů. Vše zkompletovaly a následně poslaly na svůj mail.

V pondělí jsme dokončili knihu o stromech. Děti si vybraly jeden ze stromů, který neznají a měly o něm zjistit jednu informaci (jednu větu), kterou chápou, které rozumí a která může být něčím zajímavá pro ostatní. Následně některé děti knihu prezentovaly.

Nakonec bych chtěl moc poděkovat firmě 24U.cz, která se o mne stará po technické stránce a od dnešního dne mohu natáčet video v lepší kvalitě, protože mi pořídila (zapůjčila na delší dobu)  kvalitnější iPhone.

  • LenkaRi 22.Listopad 2013 15:51

    Ta pracovní atmosféra ve třídě je úžasná. Hmm…, technická kvalita videa je taky lepší :) a 24u je fajn!

  • slavahora 27.Listopad 2013 16:49

    Moc se mi líbí, jak umí s aplikacemi a iPadem zacházet, s jakou samozřejmostí zrcadlí obraz před Apple TV a jak pěkné knížky z těch nasbíraných informací vytvořili.