Rubriky: Inspirace, Kreativita, Praxe, Školní předměty

Koloběh vody  – snadná animace krok z krokem thumbnail

Koloběh vody je téma, na které lze najít mnoho materiálů v podobě pracovních listů, schémat a videí. I my jsme v několika hodinách podobné materiály, stejně jako praktické ukázky a pokusy využili.FullSizeRender

Zakončením a také jednou ze zpětných vazeb jsme zvolili animaci procesů, které tvoří koloběh vody. Nechtěli jsme trávit hodiny času osvojením si ovládání animačních nástrojů a rozpohybováním obrazů. Přeci jen, šlo nám především o pochopení učiva než o pohlednost výsledku. Zvolili jsme efektní, ale jednoduchou aplikaci. Aplikace DRAW AND SHOW od Antona Gregorna byla pro naše účely ideální.

V plné verzi za 1,99 $ https://itunes.apple.com/us/app/draw-and-show/id427490853?mt=8
Ve verzi Lite zdarma https://itunes.apple.com/us/app/draw-and-show-lite/id478493605?mt=8

Kouzlo aplikace spočívá v tom, že umožňuje zaznamenávat videonahrávkou celý proces tvoření, který při kreslení probíhá.

Ovládací nástroje aplikace nejsou složité na ovládání.

IMG_9479

Poznámka: Jako podklad, lze zvolit čistý papír, papír s řádky nebo kostičkový. Jeho výměnu provedete tím, že celou aplikaci vypnete a při opětovném zapnutí se na ploše objeví papír s jiným vzorem. Bohužel v této aplikaci nelze vložit jako podklad vlastní obrázek z jiné aplikace nebo fotografii.

My jsme si jako první přímo v aplikaci nakreslili statický obrázek prostředí.

IMG_8986IMG_9482

 Nahrávání zaktivujeme kliknutím na kulatý symbol v horní části displeje. Od chvíle kdy symbol zčervená všechny pohyby tužkou se nahrávají. Lze využití pozastavení záznamu kliknutím na tlačítko pauza, opakovaným kliknutím na stejný symbol pokračujeme v nahrávání. Při nahrávání animace z obrazovky zmizí všechny nástroje, kliknutím do pravého rohu je opět zviditelníme.

FullSizeRender-1

Pro ukončení nahrávání znovu klikneme na kulatý symbol uprostřed nahoře a aplikace potvrdí, že video bylo uložené do obrázků a chceme-li ho rovnou přehrát.

Výsledné video:

 

Aplikace Draw and Show nabízí:
– délku videa omezenou pouze kapacitou zařízení
– funkci stop-motion/přerušení nahrávání
– okamžité uložené do složky Video v obrázcích (Camera roll)
– výsledné video kompatibilní s Youtube a Facebook