Rubriky: Inspirace, Kreativita, Praxe, Školní předměty, Všeobecný rozvoj

Jak jsme v Mixu mixovali thumbnail

Celý tento školní rok nás provázel eTwinningový projekt „Račte vstoupit“. Už podle názvu jistě tušíte, že jsme se měli báječně, protože velká část našich aktivit se odehrávala v cirkuse. (Jak příznačné pro školu;-)

Samozřejmě jsme mnohé aktivity přizpůsobovali učivu a naopak učivo si zpestřovali cirkusovými tématy. (Pokud byste se chtěli podívat, jak kreativní a úžasní jsou všichni naši projektoví partneři, nahlédněte do Twinspace.) A tak jsme i prvouku pojali trochu cirkusově. Skvěle jsme se u toho bavili. A jak známo, když nás něco baví, lépe si to zapamatujeme.

Děti si pro náš cirkus vymyslely jméno Mix – tolik vysvětlení k názvu článku.

A co jsme vlastně mixovali? Různé styly práce, a také několik iPadích aplikací dohromady.

Vznikla komiksová knížka na prvoukové téma: Rozdělení živočichů. Děti se u tvoření pobavily a zároveň se naučily spoustu věcí.

Jak jsme pracovali:

  • Děti se rozdělily do skupin, každá měla k dispozici jeden iPad, přinesené encyklopedie, slovník, učebnici prvouky.
  • Každá skupina si vylosovala jednu skupinu živočichů.
  • Za úkol měla vytvořit jednu komiksovou stránku do společné knihy a odprezentovat ji ostatním.

Použité aplikace:

  • Pic Collage (zdarma) – v ní jsme vytvářeli stránku do knihy, vlastně plakát. Něco víc o aplikaci.
    • Quizlet (zdarma) – výborná aplikace na vytváření výukových kartiček. Možno použít i přímo na webu. Děti zde tvořily kartičky s neznámými anglickými slovy ke svému tématu. Vyhledávaly v klasickém anglicko – českém slovníku, aby mohly názvy zadat do Pic Collage a stáhnout si je do aplikace k dalšímu zpracování. Pic Collage to umí také, ale naše školní internetové připojení není zrovna nejlepší, a tak jsme nechtěli zahltit síť. A navíc si děti zopakovaly práci se slovníkem a vyhledávání podle abecedy…                                          Něco víc o Quizletu.
  • Výsledné plakátky jsme zpracovali do knížky v Book Creatoru. V neplacené verzi můžete vytvořit jen jednu knihu.

A kdyby se někdo chtěl spolu s našimi dětmi naučit pár nových slovíček zábavnou formou, může si od nás sady v Quizletu stáhnout pod názvem skolala;-)

A tady už je výsledek: