Rubriky: Články, Komunikace, Kreativita, Speciální potřeby

Kolem dokola thumbnail

picaa-icono1Picaa – aplikace pro výuku dětí se speciálním potřebami.

Aplikace má mnoho využití. Může sloužit jako komunikátor – obrázky se vkládají vlastní, jdou namluvit. Dále si můžeme připravit vlastní pexeso, úkoly na třídění a přiřazování. Aplikace je zdarma. Protože je aplikace využitelná mnoha způsoby, nebudu vkládat podrobný návod. Myslím si, že by byl zbytečně matoucí. Nejlepší je si aplikaci vyzkoušet. Pro názornost vložím video a ukázku několika úkolů, které jsem připravila Járovi.

Association – třídění do skupin. Jára má roztřídit věci na studené a horké

228

Exploration – možno využít jako komunikační slovník. Obrázky je možné třídit do souborů a podsouborů. Na ukázku vložím fotky na téma škola a spolužáci. První fotka je hl. nabídka.

229

Kliknutím na soubor škola se otevřou další soubory

230

Kliknutím na učit se, se otevřou činnosti. Můžeme pokračovat s dalšími podsoubory – např. kliknutím na Psát může následovat – psát dopis, psát úkol, psát na počítači apod.

232

Memory – pexeso z vlastních obrázků nebo slov, lze nastavit různá obtížnost. Já jsem Járovi udělala pexeso na téma horké-studené.

233

Sorting/selection – přiřazování. Járův úkol, přiřadit fotku ke jménu

234

Puzzle – puzzle z vlastních obrázků, různá obtížnost – 2 trojúhelníky, 4 čtverce, puzzle – 9 dílů, polygon – 5 různých dílů

235