Rubriky: Články, Inspirace

Noční plavba (nejen) s iPady thumbnail

V tomto školním roce je naše škola zapojena do etwinningového projektu „Ostrovy objevů„. Také naše letošní spaní ve škole bylo motivováno tímto celoročním tématem, a tak jsme se v pátek 4. dubna vydali na noční plavbu. Kromě spousty dalších aktivit, o kterých se můžete dočíst na našem webu, jsme tentokrát využili i školní iPady jinak než pouze jako dokumentační nástroj (i když jako fotoaparát, kamera a nástroj pro střih videa posloužil také).

Po cestě z Hudebního ostrova jsme se zastavili na Appkovém souostroví, konkrétně na Chromvillu. Jedná se o aplikaci, které pracuje s rozšířenou realitou a je k dispozici ve verzi pro iOS i pro Android. Na stránkách odkazovaných stránkách vyhledáte listy (Pages), vytisknete je, děti si je mohou vybarvit a při použití tabletu s nainstalovanou aplikací obrázek ožije. Využili jsme tentokrát obrázek z části Waterville, a tak nám po chvíli klidu, kdy děti tvořily s pastelkami a fixy, začaly třídou proplouvat barevné rybky a vodní skřítek.

chromville

Pak nastala hodina H a naše posádky se vybaveny mapou a iPady vyrazily do tmavých chodeb školy s cílem najít pět ostrovů a splnit úkoly, které tam najdou. Naši zdatní a všehoznalí námořníci už dávno vědí, co že je ten divný černobílý čtvereček a jak zjistit, co je v něm zašifrováno.  A tak si vyhledali QR Utilities, přečetli si kódy a pustili se do plnění úkolů.

qr_utilities

A finále? Když jsme dali hlavy dohromady, našli jsme poklad.

  • VojtaGy 7.Duben 2014 17:48

    Hani, super nápad. S tím plánem školy se mi to moc líbí. Zkusím někdy něco podobného se svými dětmi.

  • Hana Pilařová 7.Duben 2014 18:45

    Plán školy byl velmi náročný .. měli velké problémy se zorientovat :)

    • VojtaGy 7.Duben 2014 18:56

      Tak mně napadá, že bych udělal jen plán třídy, to asi bude stačit. Jsem zvědavý, jak se s tím poperou. :)