Rubriky: Inspirace, Kreativita, Média, Všeobecný rozvoj

Medvídci ve vesmíru thumbnail

První únorový týden jsme se s Medvídky vypravili do vesmíru. Vše začalo návštěvou mimozemšťana v naší třídě a pak už jsme pracovali s planetami, které jsme porovnávali, řadili a poznávali. Tvořili jsme sluneční soustavu, mimozemšťany, rakety, naučili jsme se novou vesmírnou říkanku. Četli jsme a počítali, naučili se novou mimozemskou řeč, ale také jsme si vzali iPad a vypravili se díky němu do vesmíru. Použili jsme pouze free verze aplikací.

Pomocí aplikace „Space Free“, jsme se podívali na všechny planety, Slunce, Měsíc a celou sluneční soustavu. Před použitím aplikace je potřeba si stáhnout AR karty (AR MARKER – https://dl.dropboxusercontent.com/u/5432778/SpaceCards.pdf ), pak už iPad s otevřenou aplikací Medvídci zaměřili na AR karty a před nimi se roztočily planety. Pokud se jí na obrazovce iPadu dotkli, slyšeli její název, a také jsou zde informace o planetách, vše v angličtině.

Virtuální realitu jsme využili i v aplikaci „Spacecraft 3D“, kde jsme mohli ovládat vesmírná vozítka. I zde je potřeba mít předem vytištěné AR obrázky, které jsou ke stažení přímo v aplikaci.

V aplikaci „SolarWalk2Free“ jsme měli možnost se vypravit k jednotlivým planetám, kde si je Medvídci sami volili, mohli je přibližovat, otáčet a také si prohlédnout Slunce úplně zblízka.

Noční oblohu jsme si prohlédli s aplikací „StarWalk2“ a vyhledávali jsme různá souhvězdí.

Vesmírně jsme si pohráli v aplikacích:

  • Jigsaw World“, zde jsme skládali puzzle a je tu také možnost zvolit různý počet kusů puzzle (6,9,12,16,24).
  • Space1999“ nabízí čtyři aktivity: pexeso, samolepky, skládačku, omalovánky a vlastní skládání vesmírné hudby.
  • „Space Star“, v této aplikaci jsme skládali mimozemšťana, kterého si pak děti mohou vybarvit. Je zde i možnost zvolit nepřetahování v omalovánce pro menší děti.
  • Kids Doodle“ je vesmírné malování na černé pozadí (lze změnit), a také si zde děti volily různé barvy čar a tvary, kterými pak tvořily vesmírnou koláž.
  • Earth School“ a „Earth School2“ nabízejí různé aktivity, se kterými si děti opakují v angličtině číslovky, procvičují spelování a prostorovou orientaci.
  • Oobie“ je interaktivní kniha o vesmíru, krátké vesmírné putování v angličtině.

A to, jak Medvídci pracovali, můžete vidět v našem videu.