Rubriky: Komunita, Naše příběhy

Školy a jejich radosti thumbnail

První tři učitelské příspěvky do hry 1000 radostí. Děkujeme za fotky i milá slova a věříme, že kódy na aplikace Lipa Learning u vás ve školách udělají radost.

 


V naší speciální třídě se letos sešla obzvlášť pestrá skupina dětí. Ke starším žákům přibyli roztomilí „turbo–prvňáčci“ a obrátili náš poklidný školní režim vzhůru nohama. Nuda u nás nehrozí … učíme se ve skupinkách nebo individuálně, hodně střídáme činnosti, používáme názorné pomůcky. Protože jsou mí prvňáčci velmi akční a potřebují stále nové podněty, hledala jsem další možnosti, jak výuku zpestřit. Nakonec jsem neodolala a pořídila si iPad. A jsem naprosto nadšená. Od prvního dne jej používáme jako běžnou součást výuky.

Řada aplikací jde upravit dětem na míru, takže učení je velmi efektivní a příprava přitom nezabere moc času. Navíc děti iPad milují, prosí, aby se mohly učit, jsou ochotny posedět i chvíli v lavici, když vědí, že za odměnu budou pracovat s iPadem. Naše oblíbené jsou aplikace Bitsboard, Move and Match, různé aplikace na matematiku, mluvící obrázky z ChatterKid.

Petra Adámková, SŠ, ZŠ a MŠ Hanácká 3, Šumperk

****************

Dobrý den ,

posíláme Vám fotografie, které jsme pořídily při práci s dětmi na iPadu v naší MŠ. Společně s kolegyní jsme seznamovaly děti se základní obsluhou iPadů, ukazovaly jsem jim různé aplikace, které si samy vyzkoušely. Moc je to bavilo, některé z nich už se s iPadem setkaly.


Moc Vám děkujeme za seminář, který nám pomohl se zorientovat v nabídce různých aplikací a věříme, že nám poslouží v další práci s dětmi.

Děti a paní učitelky ze Světluškové třídy. MŠ Rychnov nad Kněžnou, fotky U/6 – http://goo.gl/Zx89VU

Mgr. Jarmila Liebichová

*******

Dobry den, som ucitelka v autistickej triede, kde mame pat deti. Nakolko aj nase deti maju velmi radi vsetko pocitacove :-) rozhodli sme sa v spolupraci s rodicmi do triedy a do rodin zakupit iPady, na ktorych mozu pracovat aj doma aj v triede.

Posielam fotky z nasho triedneho strukturovaneho prostredia a fotky nasich deti. iPady vyuzivame na hodinach matematiky, grafomotoriky, pisania, Vv, Hv, sebaobsluhy, ale aj ako odmenu za dobre vykonanu pracu v triede alebo za dobre spravanie ako motivaciu.

Sme radi, ze iPady mozeme vyuzivat aj s nasimi inak obdarovanymi detmi, ktore maju z toho obrovsku radost. A prispieva im to k motivacii a zabave vo vyucovacom procese.

Mgr. Veronika Pelcová – Ružomberok,  fotky http://goo.gl/Zx89VU U/5