Rubriky: Komunita, Kreativita

Pro nový školní rok… thumbnail

…vám přejeme spokojené a kreativní děti, žáky i učitele.

A protože spokojení a kreativní bychom chtěli být i zde na iSEN stránkách, je tady námět na společnou aktivitu. V letošním školním roce bychom se chtěli zkusit po nějakou dobu blíže věnovat jednomu tématu. Podívat se na něj z různých stran, vyzkoušet, co by nám mohl ve spojení s iPady přinést a sbírat inspirativní náměty. (Samozřejmě to neznamená, že je možné publikovat jen články s daným tématem nebo toto téma omezovat jen na určitý měsíc).

Nápady a témata teprve zrají a tak budeme moc rádi za každou inspiraci a zapojení od vás. Jak na tipy na témata, která by vás zajímala a samozřejmě doufáme, že mnozí z vás uchopí témata prakticky se svými dětmi a žáky a podělí se o výsledek :). Stejně jako je při koukáni kaleidoskopem obrázek pokaždé jiný, tak i my se můžeme na stejnou aktivitu/aplikaci podívat různým způsobem. Tato myšlenka dává naší hře název KALEIDOSKOP

kaleidoskop

Prvním tématem tématem bude DIGITÁLNÍ STORYTELLING neboli DIGITÁLNÍ VYPRÁVĚNÍ PŘÍBĚHŮ. Co všechno toto téma nabízí bude obsahem následujícího článku, který vyjde poslední srpnový den. Každý poslední den v měsíci potom shrneme naše zkušenosti a vyhlásíme téma další.

A protože (digitální) příběhy a knížky k sobě patří, je takovým prvním dárkem kompletní český návod k aplikaci na tvorbu knížek BOOK CREATOR, která patří mezi ty TOP. Doufám, že usnadní cestu k vlastní tvorbě i těm, kteří to zatím nezkusili. Odkaz ke stažení pod obrázkem.

image

Jsem moc zvědavá, jaká témata se nám podaří najít, vymyslet a zpracovat :). Půjdete do toho?