Rubriky: Komunikace, Speciální potřeby

Kolem dokola thumbnail
quickchoice

QuickChoice je aplikace pro AAK, která umožní dítěti odpovědět na otázku s výběrem možností – např.: Chceš k svačině jablko nebo rohlík? Dítě má možnost výběru ze 2 (nebo 3) obrázků. Zvolený obrázek se zvětší na celou obrazovku.

IMG_0706

Aplikace nemluví, není zde ani podpora textu. V All Photos jsou všechny obrázky a fotografie, které máte v iPadu. Plnění aplikace je snadné, používání příjemně jednoduché.

Po spuštění aplikace vyberte Settings – nastavení. Prozatím je zde na výběr pouze jedna kategorie – All Photos. Vpravo nahoře vyberte Edit Photo Sets a znovu vpravo nahoře Edit. Na této obrazovce můžete mazat již vytvořené kategorie a přidávat další – zeleným „+“ Add new row. Napište název kategorie – např. Jídlo. Stiskem tlač. Done vyjděte z režimu editace kategorií.

IMG_0708

Zbývá přiřadit obrázky jídla do kategorie Jídlo: Vyberte právě vytvořenou kategorii Jídlo a postupně přidávejte obrázky, které zde chcete mít – objevují se v pravé polovině obrazovky. Pokud chcete některý z nich vyjmout, stiskněte tlač. Edit a obrázek odstraňte. Hotovo?

IMG_0709

Tlačítkem Back přejděte zpět do Settings – nastavení. Dole na obrazovce máte možnost výběru, zda chcete zobrazovat 2 nebo 3 obrázky a uvítací obrazovku.
V rolovacích seznamech kategorií nastavte Jídlo, vraťte se do hlavní obrazovky (Back) a zvolte obrázky, ze kterých si dítě může vybrat.

IMG_0707
  • LenkaRi 19.Červen 2018 6:15

    Update 6/2018 již není k dispozici pro česky AppStore