Rubriky: Komunikace, Všeobecný rozvoj

Počasí thumbnail

Rád bych se pokusil všem trochu přiblížit aplikaci Marcopolo Weather, která hravou formou naučí děti poznávat počasí.

Základem je scenerie louky u lesa,  na kterou můžete rukou posunout jednu ze tří postaviček. K dispozici máte medvídka, panenku s růžovými vlásky a zvířátko o kterém si osobně  myslím, že je to tasmánský čert. Ovládání probíhá jednoduše prstem kdy se dotykem a tažením provádí změny.

image

Počasí má devět různých možných stavů od slunečné oblohy, přes mráčky, déšť až k hurikánu. Teplotu je možné nastavit v rozsahu -20 až +40°C a vítr povane ve čtyřech různých rychlostech.

image
Dítě má možnost experimentovat s nastavením a okamžitě vidí, jak se počasí mění v závislosti na teplotě, rychlosti větru a dalším. Z deště se stává sněžení,  pokud přidám na síle větru mám tu hned blizzard.  Může měnit postavičkám oblečení, dát jim najíst, osázet  louku květinami a další nepřeberné množství různých doplňků, které se mění s charakterem počasí a denní nebo noční doby.  Vyzkouší si pouštění  draka, který jednoduše při slabém větru nelétá a při silném uletí,  může si udělat piknik na louce, v noci rozdělat oheň a postavit stan ( v zimě iglů ), posvítit baterkou do lesa . Postavičky reagují na aktuální nastavení a dávají dítěti  najevo, jestli je třeba něco udělat.  Znamená to, že v zimě drkotají zuby  takže se okamžitě nabídne výměna oblečení.


image
V pozadí to neustále žije…  zpěv ptáků, zvířata která při doteku reagují po svém. Datel začne klovat strom, skunk vypustí svůj oblak, veverka schroupe oříšek a spoustu dalšího.

image
Komunikace je celá v angličtině, nicméně malí mají obrázky a gesta, takže rozumět nepotřebují a ti větší se jich jednoduše pár naučí a procvičí slovíčka a slovní spojení .

Určitě doporučuji vyzkoušet  :).

  • LenkaRi 20.Duben 2015 19:20

    Mezi mé oblíbené aplikace patří kreativní scény, o kterých se dá s dětmi hodně povídat. Myslím, že tahle bude u nich dost oblíbená. Díky za sdílení :)