Rubriky: Komunikace, Speciální potřeby

iPad jako nástroj pro rozvoj komunikace: e-book ke stažení thumbnail

V červenci loňského roku jsme se staly členkami skupiny Apple Distinguished Educators (ADEs). Součástí schvalovacího procesu bylo nejenom prokázání našich schopností a toho, čím můžeme komunitě přispět, ale také povinnost vytvořit výsledný projekt. Právě autorská tvorba a sdílení obsahu je hlavním důvodem fungování tohoto mezinárodního učitelského společenství.

Je možné pracovat v rámci těchto tří oblastí: vytvořit učební lekci v iTunesU pro použití ve třídě, interaktivní „One Best Thing“ knihu, vytvořenou v iBooks Author pro iBooks Store nebo  komunitní projekt.

Naše tříčlenná česko-slovenská pracovní skupina (Lenka, Iva, Katarína) se rozhodla vytvořit „One best thing“, multidotykovou knihu. Cílem bylo shrnout své zkušenosti s využitím iPadu a vhodných aplikací pro rozvoj řeči a alternativní komunikaci.

Po poměrně dlouhém schvalovacím procesu máme radost, že naše příručka s názvem iPad jako nástroj pro rozvoj komunikace /iPad ako nástroj pre rozvoj komunikácie, je ke stažení v iBookStore :). Doufáme, že se stane užitečným pomocníkem pro pedagogy i rodiče, kteří hledají cestu, jak rozvíjet své žáky/děti v této oblasti.

Knížka je ke stažení v české i slovenské verzi a protože někteří „ADE spolužáci“ projevili zájem o možnost překladu pro své prostředí, tak také v angličtině (za překlady děkujeme Katce :)).

 

There is also this handbook in English. If you are interested in translation in your own language, feel free to contact us: lenka@i-sen.cz

  • J. Fiala 29.Únor 2016 22:15

    Na tohle jsme přesně čekali. Už mám staženo a studuji :-) Děkujeme.

  • Kristýna Kosinová 26.Prosinec 2023 18:26

    Kniha mi nejde stáhnout :-( Je chyba na mém pc nebo již není k disopzici? Moc děkuji za odpověď.