Rubriky: Komunikace, Speciální potřeby

I Click I Talk – multiverze thumbnail

Aplikaci pro AAK, I Click I Talk, už zmínila Monika tady. Aplikace funguje ve třech verzích: mini verze pro iPod Touch a iPhone, single verze pro iPad, určená pro rodinu a multiverze pro školy a logopedy. Já bych chtěla doplnit informace k multiverzi, kterou stáhnete na AppStore.

V multiverzi je možné založit nezávisle na sobě komunikační stránky pro víc dětí/uživatelů. Single verze ale nejde jen upgradovat na tuto multi, je nutné ji stáhnout rovnou. Multiverze je o něco dražší, 9,99 Euro, ale jste-li logoped, učitel nebo terapeut, který má více než jednoho klienta, MULTI STUDENT verze je vhodné řešení. V aplikaci je 70 přednastavených obrázků a audio souborů, které jednoduše přepíšete a přemluvíte pro češtinu.

obr_zek_3_4_

Dále máte možnost vytvářet své kategorie a přidávat vlastní obrázky, fotografie nebo obrázky z on-line úložiště obrázků.

obr_zek_1

Učitelé a rodiče mají možnost sledovat vývoj dítěte podle četnosti využití jednotlivých obrázků, na které bylo kliknuto během určitého časového období. Tato funkce rovněž pomáhá identifikovat, jestli dítě dává přednost fotografiím nebo obrázkům. Můžete sledovat jaká slova a jak často děti nejčastěji používají, vytvářet tabulky podle toho a vyhodnocovat jejich pokrok. To je také jeden z důvodů, proč multiverzi doporučuji (na obrázku ikonka – možnost analyzovat používání).

obr_zek_2_2_

Po rozkliknutí si můžete nastavit data, která chcete sledovat, oranžové tlačítko umožní nastavit i konkrétní dny, které vyhodnocujete, modré tlačítko zobrazí seznam používání podle vašeho nastavení. Získané údaje jsou uloženy v PDF souboru, který může být poslán e-mailem rodičům nebo uložen pro další analýzu.

iclickitalk